Realisatie van 4 Hoppinpunten langs de Noord-Zuid Limburg

Hoppin1
Hoppin3
IMG20211027200551
Hoppin 7
peermesoDEF-01-01
hoppinpeer
Hoppin 6
hoppinneerpelt
Hoppin4
peltvrt
Hoppin 2
hoppinhasselt
Hoppin 5
previous arrow
next arrow

Opdrachtgever: provincie Limburg

Periode: juli 2021 – …

In samenwerking met: SWECO

Hoppinpunten moeten de brug vormen tussen de gebruiker, mobiliteit en ruimte om de drempel tot het overstappen tussen vervoersmodi te verkleinen. Op deze manier kan combimobiliteit een vlot en duurzaam alternatief bieden aan gebruikers ter vervanging van de eigen wagen als vervoersmiddel voor de hele reis.

Het project voor de realisatie van 4 Hoppinpunten langs de Noord-Zuid Limburg kadert binnen de Europese beleidsprioriteit omtrent het bevorderen van een overgang naar een koolstofarme economie. Het project ontvangt dan ook subsidies van het ‘Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling’ (EFRO).

De vier Hoppinpunten zijn van regionale of interregionale schaal: station in Neerpelt, Cuppensplein in Houthalen, kruispunt N73 – fietssnelweg F74 in Wijchmaal (Peer) en het station Kiewit in Hasselt.

PLOT werkt voor deze opdracht intensief samen met Sweco en is verantwoordelijk voor de opmaak van de structuurschets, het voorontwerp en de vier unieke verantwoordingsnota’s. De nota’s werden in januari 2022 goedgekeurd door de projectstuurgroep.